Skip to main content
Blog NL

Beroemde musea in Amsterdam

houseboat amsterdam

Ontdek het beste en beroemdste museum van Amsterdam. Jij zegt Amsterdam, ik zeg ‘stad van musea’. Er zijn maar liefst zo’n 75 musea in Amsterdam. Eén die er zeker uitspringt als het beste museum van Amsterdam is zeker het woonbootmuseum. Je de volledige verhaallijn vertellen hoe een oud vrachtschip werd omgebouwd tot een bewoonde woonboot – een echte belevenis om door de geschiedenis van dit populaire museum te wandelen.

Van een wetenschapsmuseum tot een kunstmuseum, een film- en theatermuseum, fotografiemusea en musea gewijd aan de kunstwerken van een bepaalde kunstenaar: Amsterdam leeft zijn verleden, heden en zelfs zijn toekomst via deze musea.

Wat is het Amsterdamse Woonbootmuseum en waar is het gevestigd?

Dit beroemde woonbootmuseum in Amsterdam is eigendom van Vincent Van Loon en beschikt over een huis gebouwd op een historische vrachtboot, ‘Hendrika Maria’ uit 1914. Het geeft je inzicht in hoe het voelde om toen en zelfs vandaag de dag op een woonboot te wonen.

In deze vracht bevindt zich een verrassend ruime woning voorzien van alle basisluxe en voorzien van een comfortabele leefruimte. Dit drijvende museum ligt afgemeerd aan de Prinsengracht, buiten de Jordaan. Ter referentie: het ligt in de directe omgeving van het Anne Frank Huis. Hier vindt u het exacte adres van het Woonbootmuseum.

Prinsengracht 296K

1016 HW Amsterdam

best museum amsterdam

Wie is de eigenaar van het Woonbootmuseum?

Dit must see museum in Amsterdam is een initiatief van Vincent Van Loon. Hij besloot het huisbord open te stellen voor publiek toen hij merkte hoeveel voorbijgangers geïntrigeerd waren door het idee hoe een passagiersboot een thuis voor een gezin kan worden en hoe zij hun dagelijkse leven beheren. afvalbeheer, weerbeheer, elektriciteits- en watervoorziening etc. Zoals de initiatiefnemer vanaf eind 2023 op een welverdiend pensioen ging, exploiteren de nieuwe eigenaren van het woonbootmuseum Carl & Robert dit topmuseum vanaf 2024.

Het museum is volledig een particuliere onderneming die wordt beheerd en onderhouden door de toegangsprijs die door de bezoekers wordt betaald. Het krijgt geen enkele subsidie van de overheid.

De meest opvallende kenmerken van het Top Houseboat Museum

Beleef een ervaring die zo uniek en toch zo intrigerend is met een bezoek aan het Woonbootmuseum. Het is niet alleen een uniek museum, maar ook qua onderhoud en faciliteiten een van de beste musea van Amsterdam. Dit is wat u aan boord kunt verwachten:

Maritieme sfeer

Als u de laatste van de vijf treden afdaalt naar het achterschip, wordt u verwelkomd door een typisch maritieme sfeer. Zo vredig stil vergeleken met het leven buiten. Je maakt kennis met een geur, kenmerkend voor een passagierswherry. Het kan zijn dat u soms zelfs een subtiel zweven of wiegen opmerkt, maar dit is meestal niet erg merkbaar.

Verrassend ruim

De boot heeft een zeer behoorlijke leefruimte van 80 m². Het is te vergelijken met een appartement in Amsterdam. De exacte afmeting van de boot is 23 * 4,5 m. Dit formaat verrast degenen die nieuwsgierig zijn hoe een boot een comfortabel thuis voor een gezin kan zijn.

Een comfortabel leven

Sinds de bouw van de boot is er een gezinsleven in gevestigd. De kapitein woonde vroeger met zijn gezin in het achterschip. Daarna is de boot in 2018 gerenoveerd en kort daarna opengesteld voor het publiek. U zult versteld staan als u ziet dat het Woonbootmuseum over alle basisbenodigdheden (sommigen spreken zelfs van een luxueus leven aan boord) beschikt die nodig zijn voor een comfortabel leven. Het is een goed ingericht ‘appartement’ met een comfortabele woonruimte.

Kortom, als u gefascineerd bent door het idee hoe het leven er vroeger uitzag toen, als gevolg van de Tweede Wereldoorlog, de meeste infrastructuur aan land verwoest was of onveilig was om te leven, dan moet u deze woonboot zeker eens bezoeken. Museum. Je kunt ook een korte virtuele rondleiding door het museum krijgen door hun officiële YouTube-video te bekijken.

Openingstijden

Het Museum blijft open van 10.00 tot 17.00 uur voor de bezoekers. Het is echter niet de hele week geopend voor bezoekers, afhankelijk van het seizoen/de maand. Per maand kunnen de werkdagen per week variëren. Bekijk de openingstijden om de actuele openingstijden te bekijken.

Vakantie

Naast bepaalde dagen per week is het Woonbootmuseum ook op sommige feestdagen gesloten. Precies, het gaat niet open

 • 1 januari omdat het nieuwjaarsdag is
 • Koningsdag, d.w.z. 27 april
 • De eerste zaterdag van augustus vanwege Canal Parade
 • 25 en 26 december

Entreeprijs van het beroemde bootmuseum Amsterdam

Het museum moedigt mensen aan om in groepen te bezoeken door mooie kortingen te geven op groepsbezoeken. U kunt echter ook individueel of in kleine groepen van maximaal 10 personen langskomen. De toegangsprijs voor volwassenen bedraagt € 6,00. Kinderen tot 5 jaar krijgen gratis toegang. Voor kinderen van 5 tot en met 15 jaar bedraagt de toegangsprijs € 5,00. U kunt een bezoek brengen met een groep van maximaal 10 personen.

Voor groepen groter dan 10 personen bedraagt de vergoeding € 5,00. Bestaat de groep echter uit mensen tussen de 5 en 15 jaar, dan bedraagt de bijdrage € 4,00. Er zijn ook speciale kortingen op sommige kaarten. Zo kunt u bijvoorbeeld een Museumjaarkaart aanschaffen voor € 5,00. Degenen die in het bezit zijn van een Iamsterdam City Card krijgen gratis toegang. Op dezelfde manier kunnen Go City Pass-houders of Amsterdam Pass-houders het museum gratis bezoeken.

U kunt kaartjes aan boord kopen, en het bedrag zal het management helpen het Woonbootmuseum in stand te houden en open te houden voor het publiek als een iconische erfenis voor de stad.

Belangrijke regels voor de bezoekers

 • Als u met een groep van 10 personen of meer komt, is voorafgaande registratie via e-mail vereist. Meld uw groep aan door te mailen naar info@houseboatmuseum.nl.
 • Als er al wat bezoekers op de boot zijn, is het raadzaam om uw grote groep op te splitsen in kleinere.
 • Een groepsleider of gids moet eerst de boot betreden voor registratie en voor het kopen van kaartjes.
 • Op verzoek kunnen er ook gidsen aan boord worden geregeld.
 • U kunt aan boord betalen met pin, creditcard of contant.

Welke faciliteiten u aan boord kunt verwachten

De boot heeft een souvenirwinkel en een bibliotheek waar ook nuttige literatuur over woonboten te vinden is. U kunt zich vermaken met een kopje koffie, thee of frisdrank. Binnen is het toegestaan om foto’s te maken. De boot heeft een redelijke hoogte en biedt daardoor veel stahoogte.

Het is niet alleen uniek, maar ook een fascinerende plek om te bezoeken, vooral als je geïntrigeerd bent door het idee hoe een boot een zo comfortabel leven kan bieden. Het Woonbootmuseum Amsterdam laat zien hoe het leven vroeger was (en nog steeds is) op een boot. Het heeft een historische betekenis in de context van de Tweede Wereldoorlog, toen de onveiligheid als gevolg van de vernietiging van de wooninfrastructuur ertoe leidde dat woonboten op passagiersboten werden gebouwd.

Kortom: het Woonbootmuseum is zeker een bezoek waard als u op zoek bent naar een unieke en onvergetelijke ervaring. Daarom staat de woonboot bekend als het beste museum van Amsterdam en vooral interessant voor mensen die een Nederlandse woonboot willen ontdekken. Het zal niet alleen plezierig zijn, maar ook een leerzaam uitzicht dat u zal helpen het leven op een boot te ervaren zoals het een eeuw geleden en zelfs vandaag de dag was.

Andere topmusea in Amsterdam

Ze hebben een museum voor allerlei interesses en elke leeftijdsgroep. Of je nu geïnteresseerd bent in het aanschouwen van de mooiste kunstwerken, gefascineerd wilt raken door wonderen van de wetenschap, of wilt zien hoe fotografie het leven op zijn best vastlegt, deze stad heeft altijd meer te bieden dan je verwacht.

Als u echter een korte trip naar de stad maakt en u zou een shortlist moeten maken van de must-see musea in Amsterdam, dan zou het een uniek museum zijn dat misschien erg onderschat wordt in de achtergrond van talloze gehypte musea. musea in de stad.

Naast het beroemdste woonbootmuseum in Amsterdam zijn er nog tal van andere musea die verschillende soorten interesses bestrijken. Hier zijn een paar van de beste musea van Amsterdam die je misschien graag wilt bezoeken terwijl je in Amsterdam bent;

·       Rijksmuseum

Het toont enkele van de meest verbluffende kunstwerken, sculpturen en meubels uit de 19e tot de 21e eeuw.

·       Foam

Het is een fotografiemuseum dat een bezoek waard is, vooral tijdens het ‘Foam Talent Event’, waar de meesterwerken van de opkomende fotografen worden getoond.

·       Van Gogh Museum

Geïntrigeerd door al die hype rond de schilderijen van Vincent van Gogh? Breng een bezoek aan het beroemde Van Gogh Museum en u zult er geen spijt van krijgen. Het behoort veruit tot de beste musea van Nederland.

Ontdek het beste en beroemdste museum van Amsterdam. Jij zegt Amsterdam, ik zeg ‘stad van musea’. Er zijn maar liefst zo’n 75 musea in Amsterdam. Eén die er zeker uitspringt als het beste museum van Amsterdam is zeker het woonbootmuseum. Je de volledige verhaallijn vertellen hoe een oud vrachtschip werd omgebouwd tot een bewoonde woonboot – een echte belevenis om door de geschiedenis van dit populaire museum te wandelen.

Van een wetenschapsmuseum tot een kunstmuseum, een film- en theatermuseum, fotografiemusea en musea gewijd aan de kunstwerken van een bepaalde kunstenaar: Amsterdam leeft zijn verleden, heden en zelfs zijn toekomst via deze musea.

Wat is het Amsterdamse Woonbootmuseum en waar is het gevestigd?

Dit beroemde woonbootmuseum in Amsterdam is eigendom van Vincent Van Loon en beschikt over een huis gebouwd op een historische vrachtboot, ‘Hendrika Maria’ uit 1914. Het geeft je inzicht in hoe het voelde om toen en zelfs vandaag de dag op een woonboot te wonen.

In deze vracht bevindt zich een verrassend ruime woning voorzien van alle basisluxe en voorzien van een comfortabele leefruimte. Dit drijvende museum ligt afgemeerd aan de Prinsengracht, buiten de Jordaan. Ter referentie: het ligt in de directe omgeving van het Anne Frank Huis. Hier vindt u het exacte adres van het Woonbootmuseum.

Prinsengracht 296K

1016 HW Amsterdam

best museum amsterdam

Wie is de eigenaar van het Woonbootmuseum?

Dit must see museum in Amsterdam is een initiatief van Vincent Van Loon. Hij besloot het huisbord open te stellen voor publiek toen hij merkte hoeveel voorbijgangers geïntrigeerd waren door het idee hoe een passagiersboot een thuis voor een gezin kan worden en hoe zij hun dagelijkse leven beheren. afvalbeheer, weerbeheer, elektriciteits- en watervoorziening etc. Zoals de initiatiefnemer vanaf eind 2023 op een welverdiend pensioen ging, exploiteren de nieuwe eigenaren van het woonbootmuseum Carl & Robert dit topmuseum vanaf 2024.

Het museum is volledig een particuliere onderneming die wordt beheerd en onderhouden door de toegangsprijs die door de bezoekers wordt betaald. Het krijgt geen enkele subsidie van de overheid.

De meest opvallende kenmerken van het Top Houseboat Museum

Beleef een ervaring die zo uniek en toch zo intrigerend is met een bezoek aan het Woonbootmuseum. Het is niet alleen een uniek museum, maar ook qua onderhoud en faciliteiten een van de beste musea van Amsterdam. Dit is wat u aan boord kunt verwachten:

Maritieme sfeer

Als u de laatste van de vijf treden afdaalt naar het achterschip, wordt u verwelkomd door een typisch maritieme sfeer. Zo vredig stil vergeleken met het leven buiten. Je maakt kennis met een geur, kenmerkend voor een passagierswherry. Het kan zijn dat u soms zelfs een subtiel zweven of wiegen opmerkt, maar dit is meestal niet erg merkbaar.

Verrassend ruim

De boot heeft een zeer behoorlijke leefruimte van 80 m². Het is te vergelijken met een appartement in Amsterdam. De exacte afmeting van de boot is 23 * 4,5 m. Dit formaat verrast degenen die nieuwsgierig zijn hoe een boot een comfortabel thuis voor een gezin kan zijn.

Een comfortabel leven

Sinds de bouw van de boot is er een gezinsleven in gevestigd. De kapitein woonde vroeger met zijn gezin in het achterschip. Daarna is de boot in 2018 gerenoveerd en kort daarna opengesteld voor het publiek. U zult versteld staan als u ziet dat het Woonbootmuseum over alle basisbenodigdheden (sommigen spreken zelfs van een luxueus leven aan boord) beschikt die nodig zijn voor een comfortabel leven. Het is een goed ingericht ‘appartement’ met een comfortabele woonruimte.

Kortom, als u gefascineerd bent door het idee hoe het leven er vroeger uitzag toen, als gevolg van de Tweede Wereldoorlog, de meeste infrastructuur aan land verwoest was of onveilig was om te leven, dan moet u deze woonboot zeker eens bezoeken. Museum. Je kunt ook een korte virtuele rondleiding door het museum krijgen door hun officiële YouTube-video te bekijken.

Openingstijden

Het Museum blijft open van 10.00 tot 17.00 uur voor de bezoekers. Het is echter niet de hele week geopend voor bezoekers, afhankelijk van het seizoen/de maand. Per maand kunnen de werkdagen per week variëren. Bekijk de openingstijden om de actuele openingstijden te bekijken.

Vakantie

Naast bepaalde dagen per week is het Woonbootmuseum ook op sommige feestdagen gesloten. Precies, het gaat niet open

 • 1 januari omdat het nieuwjaarsdag is
 • Koningsdag, d.w.z. 27 april
 • De eerste zaterdag van augustus vanwege Canal Parade
 • 25 en 26 december

Entreeprijs van het beroemde bootmuseum Amsterdam

Het museum moedigt mensen aan om in groepen te bezoeken door mooie kortingen te geven op groepsbezoeken. U kunt echter ook individueel of in kleine groepen van maximaal 10 personen langskomen. De toegangsprijs voor volwassenen bedraagt € 6,00. Kinderen tot 5 jaar krijgen gratis toegang. Voor kinderen van 5 tot en met 15 jaar bedraagt de toegangsprijs € 5,00. U kunt een bezoek brengen met een groep van maximaal 10 personen.

Voor groepen groter dan 10 personen bedraagt de vergoeding € 5,00. Bestaat de groep echter uit mensen tussen de 5 en 15 jaar, dan bedraagt de bijdrage € 4,00. Er zijn ook speciale kortingen op sommige kaarten. Zo kunt u bijvoorbeeld een Museumjaarkaart aanschaffen voor € 5,00. Degenen die in het bezit zijn van een Iamsterdam City Card krijgen gratis toegang. Op dezelfde manier kunnen Go City Pass-houders of Amsterdam Pass-houders het museum gratis bezoeken.

U kunt kaartjes aan boord kopen, en het bedrag zal het management helpen het Woonbootmuseum in stand te houden en open te houden voor het publiek als een iconische erfenis voor de stad.

Belangrijke regels voor de bezoekers

 • Als u met een groep van 10 personen of meer komt, is voorafgaande registratie via e-mail vereist. Meld uw groep aan door te mailen naar info@houseboatmuseum.nl.
 • Als er al wat bezoekers op de boot zijn, is het raadzaam om uw grote groep op te splitsen in kleinere.
 • Een groepsleider of gids moet eerst de boot betreden voor registratie en voor het kopen van kaartjes.
 • Op verzoek kunnen er ook gidsen aan boord worden geregeld.
 • U kunt aan boord betalen met pin, creditcard of contant.

Welke faciliteiten u aan boord kunt verwachten

De boot heeft een souvenirwinkel en een bibliotheek waar ook nuttige literatuur over woonboten te vinden is. U kunt zich vermaken met een kopje koffie, thee of frisdrank. Binnen is het toegestaan om foto’s te maken. De boot heeft een redelijke hoogte en biedt daardoor veel stahoogte.

Het is niet alleen uniek, maar ook een fascinerende plek om te bezoeken, vooral als je geïntrigeerd bent door het idee hoe een boot een zo comfortabel leven kan bieden. Het Woonbootmuseum Amsterdam laat zien hoe het leven vroeger was (en nog steeds is) op een boot. Het heeft een historische betekenis in de context van de Tweede Wereldoorlog, toen de onveiligheid als gevolg van de vernietiging van de wooninfrastructuur ertoe leidde dat woonboten op passagiersboten werden gebouwd.

Kortom: het Woonbootmuseum is zeker een bezoek waard als u op zoek bent naar een unieke en onvergetelijke ervaring. Daarom staat de woonboot bekend als het beste museum van Amsterdam en vooral interessant voor mensen die een Nederlandse woonboot willen ontdekken. Het zal niet alleen plezierig zijn, maar ook een leerzaam uitzicht dat u zal helpen het leven op een boot te ervaren zoals het een eeuw geleden en zelfs vandaag de dag was.

Andere topmusea in Amsterdam

Ze hebben een museum voor allerlei interesses en elke leeftijdsgroep. Of je nu geïnteresseerd bent in het aanschouwen van de mooiste kunstwerken, gefascineerd wilt raken door wonderen van de wetenschap, of wilt zien hoe fotografie het leven op zijn best vastlegt, deze stad heeft altijd meer te bieden dan je verwacht.

Als u echter een korte trip naar de stad maakt en u zou een shortlist moeten maken van de must-see musea in Amsterdam, dan zou het een uniek museum zijn dat misschien erg onderschat wordt in de achtergrond van talloze gehypte musea. musea in de stad.

Naast het beroemdste woonbootmuseum in Amsterdam zijn er nog tal van andere musea die verschillende soorten interesses bestrijken. Hier zijn een paar van de beste musea van Amsterdam die je misschien graag wilt bezoeken terwijl je in Amsterdam bent;

·       Rijksmuseum

Het toont enkele van de meest verbluffende kunstwerken, sculpturen en meubels uit de 19e tot de 21e eeuw.

·       Foam

Het is een fotografiemuseum dat een bezoek waard is, vooral tijdens het ‘Foam Talent Event’, waar de meesterwerken van de opkomende fotografen worden getoond.

·       Van Gogh Museum

Geïntrigeerd door al die hype rond de schilderijen van Vincent van Gogh? Breng een bezoek aan het beroemde Van Gogh Museum en u zult er geen spijt van krijgen. Het behoort veruit tot de beste musea van Nederland.

Leave a Reply